Видео кое покажува многубројни примери кои потврдуваат дека збирот на агли во било кој триаголник изнесува 180 степени.

Zbir na agli vo triagolnik

Вовед во збир на агли во тираголник кое продолжува со посложени задачи на овој линк (кликни тука).Следете ја www.matematikazasite.com!

Следете ги информациите и материјалите кои ќе бидат објавени во иднина со поврзување на профилите на www.matematikazasite.com на Facebook, Instagram, Twitter и Youtube со користење на копчињата подолу.

 

Tags: , , , ,