Приказ на правилата за трансформација помеѓу двете мерки за агол, степен и радијан.

Во првиот дел се дадени неколку примери за претворање од степен во радијан.

Pretvoranje od radijani vo stepeni i od stepeni vo radijani

Во вториот дел се дадени трансформации од радијан во степен. Запамтете ќи овие правила за секогаш успешно да вршите трансформација по потреба!Следете ја www.matematikazasite.com!

Следете ги информациите и материјалите кои ќе бидат објавени во иднина со поврзување на профилите на www.matematikazasite.com на Facebook, Instagram, Twitter и Youtube со користење на копчињата подолу.

 

Tags: , ,