Конструктивни зафати кои треба да се реализираат за прецизно да се нацрта ист триаголник како и триаголникот кој е веке даден и подготвен за реконструирање.

Konstrukcija na identichen triagolnik

Потребни направи за цртање: шестар и линијар!Следете ја www.matematikazasite.com!

Следете ги информациите и материјалите кои ќе бидат објавени во иднина со поврзување на профилите на www.matematikazasite.com на Facebook, Instagram, Twitter и Youtube со користење на копчињата подолу.

 

Tags: , ,