Едноставна постапка за решавање на “двоен логаритам” во два дела.

  1. Внесување на замена за одредување на решението на логаритамот кој е поставен како степен
  2. Решавање на едноставен логаритам
Dvoen logaritam

Едноставно решение за овие типови на логаритми кои на прв поглед изгледаат прилично комплицирано, но се решаваат со релативно лесна постапка.Следете ја www.matematikazasite.com!

Следете ги информациите и материјалите кои ќе бидат објавени во иднина со поврзување на профилите на www.matematikazasite.com на Facebook, Instagram, Twitter и Youtube со користење на копчињата подолу.

 

Tags: , , , ,